Anzkun kauha on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
15 Heinäkuu 2019
Tänä kesänä kokeilimme ensimmäistä kertaa ruuan laittoa halsterilla ja luonnollisestikin elävällä tulella. Virittelimme mökillä kolmijalkaan tulen ja laitoimme lihan halsteriin kuuman hiilloksen yläpuolelle. Lihaa valeltiin kypsentämisen aikana ahkerasti glasyyrilla ja käänneltiin useasti. Liha kypsyikin yllättävän nopeasti ja pysyi mehevänä – ehkäpä pari minuuttia kypsennysajasta olisi voinut jopa nipistää poiskin ja antaa lihan vetäytyä folion alla hieman pidempään. Halsterikypsennyksen etu on selkeästi se, että marinadia tai glasyyri-kastiketta voi käyttää reilusti kypsennyksen aikana eikä se siltikään roisku ympäriinsä niin kuin pannulla tai muurikalla paistellessa tapahtuisi.
Anzkun kauha on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien